5 september 2020
11:00

Ramlösa Södra IF svart

Referat: Vejby IF - Ramlösa Södra IF

Återigen dags för ny match, denna lördagsförmiddagen tog vi emot Ramlösa södra. Ett erkänt duktigt lag, som under 2020 tagit 28 av 30 möjliga poäng. Det visade sig snabbt att de förlitade sig mycket på deras vänsterytter (nr 12), som efter bara minuten rycker sig ifrån och rundar Sune elegant. När vi sedan har lite dålig kommunikation vid ett uppspel och de gör 2-0 tidigt känns det som att vi kan få en tung lördag. Men nästan direkt efter avspark bryter Albin till sig bollen, driver in i straffområdet, spelar snett bak till Kalle som säkert lägger in bollen. Några minuter senare driver deras kille genom hela vårt lag och placerar in bollen, återigen tungt, men vi får en hörna och Kalle sätter den på Albins huvud, och vi är återigen tillbaks i matchen. Trots att vi kämpade hårt med att stoppa nr 12 så var han helt enkelt en klass för sig, och springer in två mål på, 5-2 och det är dags för halvtid. Men i sista sekunden bryter Albin bollen högt, lägger den till rätta, och skruvar in den i bortre kryss.

I halvtid infinner det sig en optimism och tro på att detta går att vända, bara vi får stopp på tolvan. Men det är lättare sagt än gjort. Tio minuter in i andra kommer han högst på ett inlägg, och med några få minuter kvar till paus rycker han sig ned på kanten och spelar snett inåt, och matchen känns mer eller mindre avgjord. Trots ett 3-7 underläge är det inte speciellt deppigt, och vi beslutar oss för att vinna sista perioden, vilket vi också gör! Svante stänger ned vänsterkanten helt, och vi börjar få igång spelet. Kalle får en boll utanför straffområdet och får iväg ett okej skott, som i det blöta gräset studsar svårt för målvakten som släpper en retur, där Troy är den enda som uppfattat vad som är på väg att hända och kan enkelt trycka in den. Med sju minuter kvar fullbordar Albin också sitt hattrick, och vi börjar jaga de två målen som skulle behövts för ett kryss, men tyvärr var det lite för sent.

Trots förlusten hängde inte huvuden allt för långt efter matchen, känslan var ändå att vi stått upp bra mot seriens bästa lag. Alla gör en väldigt bra insats idag, framförallt defensivt, och extra kul att Adam gör sin comeback efter sin tur i Helsingborg. Vi får tugga i oss förlusten och ta revansch nästa lördag.